Festményt karácsonyra?!

Mindjárt itt a karácsony, és ezzel megkezdődik az ajándékozás időszaka. Idén miért ne ajándékoznál valami eredetit, például egy művészi alkotást! Még azok is értékelni fogják a műalkotást, akiknek nehéz kitalálni, mit szeretnének… ez az ajándék, mindenkinek megfelel! Az alábbi összeállítás, egy lista azokról a dolgokról, amelyeket szem előtt kell tartani, amikor a tökéletes meglepetést szeretnéd választani!

Olvasd el, milyen főbb szempontok segítenek Téged, hogy szeretteid számára a megfelelő műalkotást találhasd meg ezen a karácsonyon…

 • Derítsd ki a címzett ízlését
  Mindannyian tudjuk, hogy a stílusok és a színek egyénenként változnak. Ez azt jelenti, hogy egy műalkotás átadásához nem kell hatalmas adatbázis a címzettről, csak egy minimális információmennyiség. Kedvenc színük, kedvenc nyaralóhelyük vagy hobbijuk ismerete, tökéletes kiindulópont.

Az ajándékozott lelkét mindenekelőtt meg kell hatnia a választott mű, tehát: legyen lelkesedés, csodálat vagy nosztalgia, amikor meglátja, mit szántál neki.

 • Tengeri tájkép, absztrakt festmény, vászonkép
 • Állítsd be a költségvetést
  A költségkeret meghatározása szintén segít a választás szűkítésében. A NyitraiArt-nál a művészet mindenki számára elérhető…

A közhiedelemmel ellentétben a művészetnek nem kell drágának lennie! Bármit is keresel, megtalálod a NyitraiArt kínálatában. Akár 10.000 Ft-ért is találsz alkotásokat, így a művészet adományozása mindenki számára elérhető.

Egy jó festmény számomra mindig is olyan volt, mint egy barát. Társaságot ad, vigasztal és inspirál.
(Hedy Lamarr)

 • A választott mű, lehetőleg harmonizáljon a ajándékozott belső dekorációjával
  Ideális esetben a lakóterük belsejét már láttad, és így össze tudod illeszteni az alkotást a meglévő dekorációjukkal. Ha ez a helyzet, fontos, hogy gyakorlatiasan gondolkodjunk. Aki kislakásban él, annak egy 2 méter széles festmény nem ideális. Ne korlátozd magad a nappalira, a festmény hálószobába, konyhába vagy az irodába is kerülhet!

A szín természetesen fontos, de egy bizonyos stílust is szem előtt kell tartani (pl. bohém, városi, kopott sikkes, minimalista, zen, rusztikus stb.). Egy műalkotásnak harmonizálnia kell a helyiséggel, de az sem sérti a szabályokat, hogy a művészet színpompás legyen, amely magára vonzza a tekintetet.

 • Ne adj neki olyat, amit Te nem szívesen akasztanál fel otthonodban!
  Tehát, ha festményeket vásárolsz, és van néhány választottad, gondold végig: Te szeretnéd, ha ezek lógnának otthonod falain? A megfelelő mű kiválasztásához fontos figyelembe venni, mi lenne saját reakciód, ha valaki ezt Neked adná?

De ne ess abba a szélsőséges esetbe sem, hogy csak olyan művészetet ajándékozz, amely csak Téged vonz, figyelmen kívül hagyva a címzett preferenciáit.

 • Válassz komplexen
  Egy műalkotás – még, ha használatához nem is igényli – többféle formát ölthet. A leggyakoribb típus a keretezés. Egy egyszerű fém, fa vagy színes keret esztétikus, mégis személyes megjelenést kölcsönözhet. Ha e megoldás mellett döntesz, ötleteket kaphatsz, az erről szóló blogbejegyzésemből, itt.

Ez a személyre szabott megoldás hozzájárulhat ahhoz, hogy a választott alkotás azonnal harmonizáljon a szoba dekorációjával. Egy másik átgondolt kiegészítés az lenne, ha személyes dedikációt kérsz a művésztől, azaz tőlem. Ez egy ingyenes szolgáltatás, amelyet mindenkinek érdemes igénybe vennie! Ha ilyen igényed lenne, kérlek, a vásárlást követően, írj nekem egy emailt, benne részletezve, mit szeretnél, hogy legyen a levélben, adj meg egy telefonszámot, egyeztetünk és rendeléseddel együtt kapod meg a dedikált levelet. 🙂

…és, ha a fentiek után még mindig nem találtad ki, melyik festményt vásárolnád meg ajándékba, tedd egyszerűbbé a dolgot, és legyen a meglepetés egy NyitraiArt ajándékkupon, hiszen, akkor szabadon választhat a webshopban található festményekből, vagy akár, rendelhet egy fotó alapján készült, egyedi festményt! Ugye, hogy ajándékként, mindez ugyanolyan jól beválhat, ahogy szeretted volna! Ehhez, gondold ki, mennyit szánsz rá, írj nekem, s akár az ajándékozottnak közvetlenül is küldhetem a személyre szóló ajándékkupont.

Bizakodva abban, hogy segítségedre volt a fenti iránymutatás, szeretettel kívánok Neked, jó és élvezetes válogatást, mert ajándékozni öröm! 🥰

Vásárolj ünnepi, akciós kollekciónkból még kedvezőbb áron, kattints az alábbi képre: