Munka közben…

Főbb művészeti állomásaim:

  • 2019-2021 – Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium – Festő szakképzettség megszerzése
  • 2021 – Ferencvárosi Művelődési Központ – Végzős diákok közös kiállítása
  • 2021 – Érdi Szociális Központ – Önálló kiállítás
  • Az afuzet.hu “Magam mögött hagyom” címmel meghirdetett alkotói pályázat 2021. – képzőművészeti kategória, döntős festmény
  • 2022 – Biatorbágyi Juhász Ferenc Művelődési Központ – Közös kiállítás: Belánszky-Demkó Beáta és Nyitrai Mirian

A legfontosabb, hogy élvezd az életed – hogy boldog legyél – csak ez számít.
Audrey Hepburn

Üdvözöllek!
Ha idejutottál, valószínűleg érdekel, ki vagyok, miért festek. 🙂
Semmiképp sem rabolom az időd a hosszú élettörténetemmel, így “vágott” változatban írnék magamról, Neked.
Mindig érdekeltek a titkok, idetartozóan a logikára épülők is, de főként, ami megfoghatatlanul különleges, rejtélyes. Ettől még ne gondolj bonyolult dolgokra, képeim alapján láthatod, szeretem megragadni az emberi tekintetet, a varázslatos és végtelen tengert, a fák tiszteletteljes hajlongását, vagy megpróbálom lefesteni a szeretetet, ugye, ez nem kacifántos dolog, mégis nagy kihívást jelent, s nem utolsó sorban, az élet egyik legfontosabb eleme.
Ha már az életnél tartunk, nos, azok közé tartozom, akik megtapasztalták, milyen lehet elveszíteni az egyébként “természetes” mindennapokat. Leukémiát diagnosztizáltak nálam, de látod, még itt vagyok. 🙂 Szeretteimtől kaptam jócskán bíztatást, erőt. Köszönet az orvosoknak, a nővéreknek és a tudománynak és persze, magamnak is.
A jelent jól megélni kincs és fontos. Szeretném hinni, hogy nem alkotok hiába és adhatok Neked is valamit, ami Veled él majd tovább, hiszen, ha veszel egy képet tőlem, “elviszed” egy gondolatom, egy üzenetem magaddal.
Jó tanács: olyan festményt válassz, ami megdobogtatja a szíved, így garantált, hogy mindig megidézi számodra, amiért vagyunk, az életet.

Gyere máskor is! 🙂
Köszönettel: Mirian

  • Festészetem során sokféle témát érintek, a közel jövőben szeretnék egy, a főként trópusi vidékeken, az óceánban élő, veszélyeztetett nagy csontos halfajjal, az óriás manta rájákkal kiemelten foglalkozni. Feladatomnak érzem felhívni az emberek figyelmét a felelős életvitelre, leginkább arra, hogy a még megmaradt állatfajokat védjük meg. E területen is sok eredményt érnek el olyan szervezetek, amelyek kifejezetten a manta ráják védelmére szakosodtak. Számos sikeres példa van már és működik világunkban! Létrehoztam egy Facebook-oldalt is, ahol igyekszem minél több hírt adni. Ha szeretnél csatlakozni, kattints ide. 🙂
Marine Megafauna Foundation